HUOLI KORONAROKOTUKSISTA HAMMASHUOLLOSSA

Koronarokote herättää mielipiteitä ja tunteita. 

Se jakaa ihmisiä mielipiteiden, riskien, iän ja ammattien mukaan. 

Koronarokote jakaa meitä myös sen mukaan, mikä sektori on työnantajamme. 

Olen erikoishammaslääkäri ja siksi huoleni on noussut hammashuollosta: esimerkiksi suunterveydenhuollon ammattilaiset jaetaan eri ryhmiin sen mukaan työskenteletkö julkisella vai yksityisellä sektorilla. Rokotteen saavat ne, jotka työskentelevät julkisella puolella ja jos työskentelet yksityisellä sektorilla saat odottaa vuoroasi ikäryhmittäin. 

Avosektorilla terveyskeskuksissa ja yksityisvastaanotoilla hoidamme samoja potilasryhmiä, ainoastaan lapsipotilaita on yksityishammaslääkärin vastaanotoilla selkeästi vähemmän. Altistumme päivittäin useita kertoja nielun ja suun eritteille. Hygieniataso on hammashoidossa hyvin korkealla ja kaikki hoidon osa-alueet on harkittu erittäin tarkkaan ja tehty turvallisiksi. 

Hoidossa on edelleen turvallista käydä. 

Onko muita ammattiryhmiä kuin terveydenhuollon työntekijöitä, joita jaetaan rokotusasiassa tällä tavalla ryhmiin työnantajan perusteella? Onko tämä suunnitelmallista eriarvoistamista vai mitä se on? 

Olen itse yksityishammaslääkäri ja olen hyvin huolissani nykytilanteesta ja kyseisen, esimerkinmukaisen jaon aiheuttamista seurauksista yhteiskunnassamme. 

Maarit Pippola 

Erikoishammaslääkäri 

Kuntavaaliehdokas

Joensuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.